Scorseses rockdramaserie Vinyl låter lovande

Bobby Cannavale in Vinyl. Copyright: HBO

Martin Scorseses rockdramaserie som utspelar sig i 70-talets New York har jag hört talas om ett tag nu och efter att pilotavsnittet nu har kommit och efter att ha läst recensioner i TVdags och på IMDb ser jag inte mindre fram mot att få se det själv.

Jag citerar Kjell Häglund:

Det Scorsese främst gör handlar inte om att han »gör Scorsese«, utan om vad som faktiskt händer när han gör det. Närmare bestämt driver på i ett sådant tempo och med en sådan energi att trovärdigheten trycks upp i ansiktet även på den nördigaste rockexperten.

Serien blandar verklighet och fiktion på ett väldigt vågat sätt, placerar ett påhittat skivbolag inte bara mitt i New York och mitt i 1970-talet, utan mitt i den mest klassiska rockhistorien, mitt i kontraktsförhandlingar med både Led Zeppelin och tyskar från Polygram, mitt i ett kreativt kaos av Jackson Browne-royaltyutbetalningar och England Dan-inspelningar; och trots att jag kan rabbla vilka skivetiketter merparten av alla »American Century Records« artister låg på i verkligheten så är Scorsese så rockrusig i sitt berättande – som en tidigt Elliott Murphy-låt – att jag inte för ens en sekund tillåts tänka efter.

http://tvdags.se/artikel/bast-i-tv-varlden-just-nu-scorsese-frigor-en-total-rocknroll-energi-i-magiska-vinyl

På IMDb har serien, det gäller så klart bara pilotavsnittet än så länge, just nu genomsnittsbetyget 8,3/10.

http://www.imdb.com/title/tt4381070

Hittills har det kommit ett antal olika trailers och ni kan se dem alla här under.

Kommentarer